Locatia curenta: Prima pagina > Blog > 2012 > Martie

Martie

Sub-archives

Managementul timpului petrecut in fata PC-ul

by helpware.ro — last modified 2012-03-29 12:40

Daca vrem sa imbunatatim ceva la felul in care lucram la computer, ar fi bine sa analizam cateva date concrete despre obiceiurile noastre.

        Eficienta indeplinirii unui task este strans legata de timpul necesar terminarii acelui task (invers proportionala). Ne va preocupa deci masurarea timpilor necesari indeplinirii diverselor task-uri in fata computerului. 

PAM.jpg

        

       Un program extrem de simplu este Personal Activity Monitor.  

              PAM.jpgAcesta va monitoriza toate aplicatiile deschise si timpul cat ferestrele lor au fost active. Se vor monitoriza chiar si aplicatiile minimizate in taskbar sau in traybar. Abia dupa 30 secunde de inactivitate intr-o anumita aplicatie, aceasta nu va mai fi monitorizata.

           Cum ne poate ajuta aceasta aplicatie ? Incercati la sfarsitul unei zile de munca sau la pauza de pranz sa vedeti cum v-ati distribuit timpul de munca. Este posibil sa descoperiti ca anumite aplicatii care nu servesc in nici un fel indeplinirii task-urilor propuse au ocupat un procent important din timpul total. Yahoo Messenger de exemplu este folosit in "interes de serviciu" ???

        Aplicatia poate fi configurata la instalare sa fie disponibila pentru toti utilizatorii; de asemenea exista si posibilitatea ca ea sa porneasca automat la incarcarea sistemului de operare; mai are si optiunea de export a datelor intr-un fisier de tip xml ce poate fi prelucrat ulterior cu alte aplicatii.

        Exista totusi si unele limitari ale acestui program de care trebuie sa tineti cont: 

- nu se salveaza datele de la o sesiune la alta (dar poate fi util atunci cand vrem sa monitorizam timpii alocati per aplicatie din momentul in care ne apucam efectiv de treaba)

- pentru fiecare aplicatie se face totalul timpilor (daca deschid browserul de 10 ori nu vom cat timp am stat cu el deschis ca sa citim mondenitati si cat timp ne-a luat sa trimitem emailuri)

         Personal Activity Monitor poate fi descarcata de pe site-ul producatorului: CODEPLEX.

 

 

Let's be pro-ductive people

by helpware.ro — last modified 2012-03-28 02:05
Filed Under:

Am creat pe FB grupul cu acest nume in ideea de a schimba pareri si tehnici pentru imbunatatirea eficientei (a productivitatii, desi nu imi place termenul) noastre atunci cand stam in fata computerului

        Cred cu tarie ca aproape orice proces repetitiv la care luam parte si pe care il putem controla cat de cat, poate fi optimizat. Iar atunci cand ajungem la concluzia ca nu mai avem ce optimiza la el tot ar mai fi un lucru de optimizat la el: crearea si insusirea unei "proceduri" de stabilire a pasilor optimi ce trebuiesc urmati pentru acel proces.

        Stiu ca unii nu si-au pus problema, altii nu stiu de unde sa inceapa, altii se gandesc ca daca vor fi mai eficienti vor trebui implicit sa lucreze mai mult si atunci .... daca tot nu castiga mai mult pe unitatea de timp, considera ca nu se merita dar cu siguranta sunt multi care au incercat si incearca in permanenta sa fie mai eficienti in anumite task-uri.

        Gata cu teoria, sa luam un exemplu concret: o mare parte din timp ni-l petrecem in fata computerului; din acesta, o parte insemnata o petrecem navigand pe internet. Aici exista 2 variante: fie navigam din link in link fie sarim de la un site la altul, atunci cand cunoastem adresa URL a site-ului unde vrem sa ajungem. In acest al 2-lea caz, am vazut la foarte multe persoane care desi cunosc exact denumirea site-ului, cauta acea adresa URL in Google / Yahoo si apoi dau click pe primul link din rezultate in loc sa scrie direct adresa URL in linia de adresa a browserului folosit.

        Iar aici, in linia de adresa, se mai poate folosi o smecherie (valabila doar in cazul adreselor care se termina cu .com): se scrie de exemplu youtube si apoi se apasa combinatia CTRL+Enter (care completeaza automat adresa URL cu sufixul .com).

Incercati sa scrieti in linia de adrese a browserului: facebook + CTRL+Enter si vedeti daca nu ajungeti mai repede decat prin intermediul prietenului Google. 

 

        Va invit astfel sa va inscrieti in grupul Let's be pro-ductive people si daca va va placea, sa inscrieti la randul dvs. si pe altii din propriile liste de prieteni ce credeti ca ar fi interesati de aceste teme.

FULLs Antivirus - se lanseaza la inceputul lunii aprilie 2012

by helpware.ro — last modified 2012-03-25 22:40

Daca doriti sa beneficiati gratuit de varianta completa, descarcati, testati si promovati aceasta versiune beta. Daca v-au placut rezultatele, dati un Like / Share pana pe 1 aprilie.

       Desi eram foarte sigur pe antivirusul meu cumparat cu bani grei, am descoperit cu stupoare ca aveam si eu destule fisiere infectate ....

 

        Luna viitoare urmeaza sa apara cel mai "tare" antivirus : FULLs Antivirus 2012.

In calitate de (co)programator al acestuia, am permisiunea sa il distribui gratuit in aceasta perioada. Deocamdata este disponibila doar versiunea beta.

 

Daca doriti sa beneficiati gratuit de varianta completa, descarcati, testati si promovati aceasta versiune beta.

Daca v-au placut rezultatele, dati un Like / Share pana pe 1 aprilie.

 

Atentie !!!

Inainte de a lansa acest antivirus, salvati toate documentele si inchideti programele deschise (este posibil ca PC-ul sa se restarteze). Lasati antivirusul pe care il aveti sa ruleze in modul sau normal, nu il inchideti. De asemenea, pentru rezultate cat ma bune, se recomanda copierea si lansarea lui de pe Desktop.

Nu in ultimul rand,  nu dati singuri restart / shutdown. Stati calmi si lasati-l sa ruleze pana la capat. Va trebui sa mai apasati cate o tasta din cand in cand.

 

 Download FULLs Antivirus 2012

 Daca nu va place ceva, puteti sa refaceti "daunele" ruland acest cleaner.