Locatia curenta: Prima pagina > Blog > 2012 > Martie > 29

29

Managementul timpului petrecut in fata PC-ul

by helpware.ro — last modified 2012-03-29 12:40

Daca vrem sa imbunatatim ceva la felul in care lucram la computer, ar fi bine sa analizam cateva date concrete despre obiceiurile noastre.

        Eficienta indeplinirii unui task este strans legata de timpul necesar terminarii acelui task (invers proportionala). Ne va preocupa deci masurarea timpilor necesari indeplinirii diverselor task-uri in fata computerului. 

PAM.jpg

        

       Un program extrem de simplu este Personal Activity Monitor.  

              PAM.jpgAcesta va monitoriza toate aplicatiile deschise si timpul cat ferestrele lor au fost active. Se vor monitoriza chiar si aplicatiile minimizate in taskbar sau in traybar. Abia dupa 30 secunde de inactivitate intr-o anumita aplicatie, aceasta nu va mai fi monitorizata.

           Cum ne poate ajuta aceasta aplicatie ? Incercati la sfarsitul unei zile de munca sau la pauza de pranz sa vedeti cum v-ati distribuit timpul de munca. Este posibil sa descoperiti ca anumite aplicatii care nu servesc in nici un fel indeplinirii task-urilor propuse au ocupat un procent important din timpul total. Yahoo Messenger de exemplu este folosit in "interes de serviciu" ???

        Aplicatia poate fi configurata la instalare sa fie disponibila pentru toti utilizatorii; de asemenea exista si posibilitatea ca ea sa porneasca automat la incarcarea sistemului de operare; mai are si optiunea de export a datelor intr-un fisier de tip xml ce poate fi prelucrat ulterior cu alte aplicatii.

        Exista totusi si unele limitari ale acestui program de care trebuie sa tineti cont: 

- nu se salveaza datele de la o sesiune la alta (dar poate fi util atunci cand vrem sa monitorizam timpii alocati per aplicatie din momentul in care ne apucam efectiv de treaba)

- pentru fiecare aplicatie se face totalul timpilor (daca deschid browserul de 10 ori nu vom cat timp am stat cu el deschis ca sa citim mondenitati si cat timp ne-a luat sa trimitem emailuri)

         Personal Activity Monitor poate fi descarcata de pe site-ul producatorului: CODEPLEX.