Locatia curenta: Prima pagina > Blog > 2012 > Aprilie

Aprilie

Sub-archives

myPermissions.org - site-ul saptamanii

by helpware.ro — last modified 2012-04-08 17:40
Filed Under:

Scapa in cateva minute de toate aplicatiile ce au acces la datele tale personale si pe care nu le mai folosesti sau in care nu mai ai incredere.

        Se intampla de multe ori sa dam acces la conturile noastre de mail sau de pe site-uri consacrate de socializare unor aplicatii (mici programele ce ruleaza de multe ori de pe alte servere ?!!!). Aceste aplicatii ofera de obicei facilitati suplimentare prin prelucrarea (sortarea, filtrarea, etc.) datelor disponibile in urma autentificarii cu datele noastre de login. Ele au astfel acces la toate datele noastre personale si la toate datele prietenilor nostri disponibile noua.

 

        Uneori ne este greu sa ne mai facem user pe un site unde trebuie sa ne autentificam si atunci ne bucuram ca ne putem autentifica cu datele de Gmail, de Yahoo  sau de Facebook de exemplu.

        In momentul acela ne asumam riscul ca datele noastre personale sa se "evapore" mult mai usor, nu neaparat pentru ca site-ul unde ne-am putut astfel autentifica nu ar fi de incredere....

myPermissions.jpg

        Se mai intampla multora sa uitam ;)  Si sa permitem accesul la datele noastre unor aplicatii pe care nu le mai folosim de mult.

        Tocmai de aceea, pentru ca de multe ori ne este greu sa verificam periodic setarile conturilor noastre si sa facem curatenie pe acolo, site-ul MyPermissions.org ne ofera ceva extrem de simplu si util: scurtaturi catre paginile de unde putem revedea caror aplicatii am oferit accesul la datele noastre personale.

 

 

 

PIXABLE.com - site-ul primaverii

by helpware.ro — last modified 2012-04-01 19:30

pentru ca am facut o pauza atat de lunga in prezentarea a cate unui site in fiecare saptamana, il desemnez pe cel de astazi ca fiind site-ul primaverii

        Dupa cum se indreapta lucrurile, in zilele astea, o imagine buna face mult mai mult decat 1000 de cuvinte .....  Cine mai citeste astazi atatea cuvinte ???

 

    Asa ca va invit sa intrati pe www.pixable.com de pe computer sau de pe telefonul mobil si sa va autentificati apoi cu userul si parola de Facebook.

 

        Veti putea astfel sa fiti mai eficienti in sortarea celor mai populare imagini incarcate de prietenii dvs. Veti putea sa le vedeti grupate in topul zilei /a saptamanii / a lunii, dar nu numai. Veti primi chiar si email-uri cu topul primilor 3 prieteni dpdv al popularitatii fotografiilor lor pe Facebook.

Cea mai buna recomandare in materie de pro-ductivitate

by helpware.ro — last modified 2012-04-01 11:45
Filed Under:

        In orice ghid de crestere a eficientei lucrului nu se spune ca trebuie sa indepartam sau sa oprim cat mai multe surse ce ne pot distrage de la munca. 

        In cazul lucrului la computer nu este intotdeauna atat de usor precum pare la inceput.

        Ni se explica ca trebuie sa separam partea de munca efectiva de partea de divertisment ce o putem accesa in pauzele de munca (messenger, facebook, twitter, etc.). Una din metodele cele mai des invocate si garantata conform studiilor este de a folosi 2 sau mai multe monitoare legate la acelasi computer. Dar cred ca la multi dintre noi ar fi mai simplu sa abordam aceasta metoda acasa decat sa-i cerem sefului un al 2-lea monitor si o placa video corespunzatoare, nu ?

        O varianta ieftina la cea de mai sus ar fi de a folosi mai multe desktop-uri virtuale (unele distributiile Linux au facut implicita optiunea de multi-desktop inca de acum vreo 10 ani). In acest sens va recomand aplicatia gratuita Dexpot; are si o varianta portabila ce o puteti purta cu dvs. pe un stick USB.

Pentru ca nu mai putem fara internet, browser-ele au devenit printre cele mai importante programe de pe calculatoare / telefoane / tablete / ceasuri, ochelari, portofele sau ce o mai urma sa mai apara inter-conectat. 

 

        Dar mie cea mai buna recomandare pe care am gasit-o de curand este sa folosim 2 (sau mai multe) browsere simultan. In unul din ele stam conectati pe retelele de socializare, pe conturile de IM (webmessenger.yahoo.com, meebo.com,  etc.), jocuri online, sa citim breaking news-uri sau chiar mondene, sa primim fluxuri RSS, sa chat-uim, etc. iar in cel de-al doilea DOAR SA LUCRAM. Acum, de la caz la caz si, bineinteles, dupa gusturi si obiceiuri, perechea de browsere poate sa difere dar imi permit sa fac totusi unele recomandari:

Google Chrome - daca exista o munca preponderent de office (multe emailuri pe gmail.com, documente pe Google Docs, evenimente si task-uri sincronizate intre mai multe dispozitive) 

Safari - pentru munca de cercetare si documentare pe internet

Firefox - pentru webdesign, SEO si in general datorita multitudinii de plugin-uri pentru orice activitate daca este bine customizat acelei activitati.

Opera - nu prea il folosesc dar ma mir de fiecare data de rapiditatea cu care incarca unele pagini.

Internet Explorer (7, 8, ...) - nu il recomand decat pentru ANAF + e-licitatii ;)

        Ar mai fi si alte browsere "specializate" pe anumite domenii dar deja mi se pare prea lung acest articol pentru a fi citit online; cat despre printarea lui, chiar nu va recomand.

        Trei motive in plus sa folositi mai mult de 2 browsere:

- nu intrati in conturile de e-banking de pe acelasi browser cu care mai dati click-uri si pe link-uri nesigure

- nu stati autentificati in contul de Google atunci cand  navigati pe internet in scopul de a cauta si colecta informatii pe o anumita tema (nu trebuie sa fim fanatici si sa ne temem de ce stie Google despre noi dar este clar ca cei de la Google "ofera" rezultate si reclame pe placul fiecaruia dintre noi pentru a fi mai usor click-uite)

- atunci cand un site cunoscut nu se incarca sau se incarca greu, incercati-l si cu un al 2-lea browser. 

 

Spor !