Locatia curenta: Prima pagina > Blog > Let's be pro-ductive people

Let's be pro-ductive people

by helpware.ro — last modified Mar 28, 2012 02:05 AM
Filed Under:

Am creat pe FB grupul cu acest nume in ideea de a schimba pareri si tehnici pentru imbunatatirea eficientei (a productivitatii, desi nu imi place termenul) noastre atunci cand stam in fata computerului

Let's be pro-ductive people

productivitate vs Twitter

        Cred cu tarie ca aproape orice proces repetitiv la care luam parte si pe care il putem controla cat de cat, poate fi optimizat. Iar atunci cand ajungem la concluzia ca nu mai avem ce optimiza la el tot ar mai fi un lucru de optimizat la el: crearea si insusirea unei "proceduri" de stabilire a pasilor optimi ce trebuiesc urmati pentru acel proces.

        Stiu ca unii nu si-au pus problema, altii nu stiu de unde sa inceapa, altii se gandesc ca daca vor fi mai eficienti vor trebui implicit sa lucreze mai mult si atunci .... daca tot nu castiga mai mult pe unitatea de timp, considera ca nu se merita dar cu siguranta sunt multi care au incercat si incearca in permanenta sa fie mai eficienti in anumite task-uri.

        Gata cu teoria, sa luam un exemplu concret: o mare parte din timp ni-l petrecem in fata computerului; din acesta, o parte insemnata o petrecem navigand pe internet. Aici exista 2 variante: fie navigam din link in link fie sarim de la un site la altul, atunci cand cunoastem adresa URL a site-ului unde vrem sa ajungem. In acest al 2-lea caz, am vazut la foarte multe persoane care desi cunosc exact denumirea site-ului, cauta acea adresa URL in Google / Yahoo si apoi dau click pe primul link din rezultate in loc sa scrie direct adresa URL in linia de adresa a browserului folosit.

        Iar aici, in linia de adresa, se mai poate folosi o smecherie (valabila doar in cazul adreselor care se termina cu .com): se scrie de exemplu youtube si apoi se apasa combinatia CTRL+Enter (care completeaza automat adresa URL cu sufixul .com).

Incercati sa scrieti in linia de adrese a browserului: facebook + CTRL+Enter si vedeti daca nu ajungeti mai repede decat prin intermediul prietenului Google. 

 

        Va invit astfel sa va inscrieti in grupul Let's be pro-ductive people si daca va va placea, sa inscrieti la randul dvs. si pe altii din propriile liste de prieteni ce credeti ca ar fi interesati de aceste teme.

Actiuni document