Locatia curenta: Prima pagina > Blog > Topics > fotografie digitala

fotografie digitala

PIXABLE.com - site-ul primaverii

by helpware.ro — last modified Apr 01, 2012 07:30 PM

pentru ca am facut o pauza atat de lunga in prezentarea a cate unui site in fiecare saptamana, il desemnez pe cel de astazi ca fiind site-ul primaverii

        Dupa cum se indreapta lucrurile, in zilele astea, o imagine buna face mult mai mult decat 1000 de cuvinte .....  Cine mai citeste astazi atatea cuvinte ???

 

    Asa ca va invit sa intrati pe www.pixable.com de pe computer sau de pe telefonul mobil si sa va autentificati apoi cu userul si parola de Facebook.

 

        Veti putea astfel sa fiti mai eficienti in sortarea celor mai populare imagini incarcate de prietenii dvs. Veti putea sa le vedeti grupate in topul zilei /a saptamanii / a lunii, dar nu numai. Veti primi chiar si email-uri cu topul primilor 3 prieteni dpdv al popularitatii fotografiilor lor pe Facebook.

Simulator SLR

by helpware.ro — last modified Jan 07, 2012 01:58 PM
Filed Under:

Toti facem fotografii. Toti ne laudam cu ele.

Avem aparate de fotografiat sau macar telefoane cu care fotografiem.

Ne uitam la aparate mai scumpe, mai tinere, sau ale altora.

Ne plac clasice sau compacte, usurele sau pe care sa le simtim atunci cand le tinem in mana, europene, asiatice sau americane, mai "blonde" sau mai complexe. 

Cumparam accesorii sau ne plac in varianta originala.

Pentru cei ce credeau ca este simplu ca o plimbare prin parc, pentru cei ce nu au facut inca pasul sau vor sa-si verifice si competentele manuale,  le recomand o vizita la simulator (http://camerasim.com/camera-simulator/).

Celor mai meticulosi le recomand mai intai sa se acomodeze cu "termenii si conditiile".

 

Cum sa fac ordine prin zecile de mii de fotografii ?

by helpware.ro — last modified Jan 02, 2012 03:25 PM
Filed Under:

        Cred ca indiferent cat de ordonati am fi, mai devreme sau mai tarziu ne pierdem prin "mormanele" de fotografii digitale de pe computerele noastre .....

        Sa zicem ca vina nu este a noastra ci a harddisk-urilor si a cardurilor de memorie de capacitati din ce in ce mai mari pe care le avem si care nu ne mai forteaza sa facem ordine prin ele.

 

 

        Nici chiar la cele mai populare si complexe programe de vizualizare / organizare de imagini (Picasa, FastStone Image Viewer, Zoner Photo Studio Free, XNView) nu am gasit ceea ce ofera GearMage Photo Organizer: sortarea si reorganizarea fotografiilor pe evenimente bazate pe data cand au fost facute fotografiile. Durata unui eveniment poate fi stabilita (2, 3, 7 zile, etc.). Puteti alege daca pe langa data sa se mai includa si anul sau luna in denumirea foldereleor - eveniment. Se descurca foarte bine si cu fisierele duplicat.

        De asemenea, poate sa lase intacta structura existenta de fisiere iar sortarea dupa criteriile stabilite sa se faca intr-un alt folder. Va recomand chiar aceasta varianta.

 

Obs. : Programul mai are nevoie de .NET Framework 4.0 dar stie sa faca singur download in cazul in care nu il aveti instalat.