Locatia curenta: Prima pagina > Blog > Topics > site-ul saptamanii

site-ul saptamanii

PIXABLE.com - site-ul primaverii

by helpware.ro — last modified Apr 01, 2012 07:30 PM

pentru ca am facut o pauza atat de lunga in prezentarea a cate unui site in fiecare saptamana, il desemnez pe cel de astazi ca fiind site-ul primaverii

        Dupa cum se indreapta lucrurile, in zilele astea, o imagine buna face mult mai mult decat 1000 de cuvinte .....  Cine mai citeste astazi atatea cuvinte ???

 

    Asa ca va invit sa intrati pe www.pixable.com de pe computer sau de pe telefonul mobil si sa va autentificati apoi cu userul si parola de Facebook.

 

        Veti putea astfel sa fiti mai eficienti in sortarea celor mai populare imagini incarcate de prietenii dvs. Veti putea sa le vedeti grupate in topul zilei /a saptamanii / a lunii, dar nu numai. Veti primi chiar si email-uri cu topul primilor 3 prieteni dpdv al popularitatii fotografiilor lor pe Facebook.

TED.com - site-ul saptamanii

by helpware.ro — last modified Jan 15, 2012 04:20 PM
Filed Under:

Am mai vazut in ultimii ani prezentari de pe TED.com dar nu am mai stat dupa niciuna dintre ele sa explorez acest site. Nu retinusem decat design-ul deosebit de simplu dar cu un fin impact vizual al logo-ului sau. 

      Este un site al carei idee de baza este ca orice idee mareata poate fi prezentata succint in maxim 20 minute si ca merita sa fie vizionata si "imprastiata" liber.

Veti gasi personalitati (Bill Clinton, Bono, Bill Gates, Al Gore, Larry Page si Sergey Brin - fondatori ai Google), multi castigatori ai premiului Nobel dar si specialisti mai putin cunoscuti in domenii ca tehnologii, divertisment, design, business, stiinte, probleme globale facand prezentari memorabile.  

Unii dintre noi ne enervam atunci cand trebuie sa completam un formular; unii dintre noi NU se simt vinovati pentru timpul pierdut online dar nici nu pot da multe exemple de lucruri utile pe care le-au facut stand pe internet; unii vor sa faca acte caritabile dar nu stiu decat sa trimita email-uri sau sa share-uiasca prin retelele de socializare diverse povesti de groaza, bine ticluite, crezand astfel ca vor contribui la salvarea acelor vieti (de copii in general) doar prin cateva click-uri (daca ar fi asa, eu as propune sa ni se mai dea o zi libera pentru asta iar cei cu "dare de mana" sau, mai exact, de timp, sa isi aloce si din propriul concediu pentru asta); pentru cei ce se simt ca au facut macar odata parte dintre cei descrisi mai sus, am ales urmatoarea prezentare:

Colaborarea online   Pe langa aceasta, exista un numar chiar foarte mare de alte prezentari titrate in limba romana.

 

PS: Niciodata nu mi-a placut cuvantul diseminare, dar abia dupa o astfel de conferinta i-am inteles cu adevarat consistenta pe care ar trebui sa o aiba in limba romana (prietenii stiu de ce .....).

IXL.com - site-ul saptamanii

by helpware.ro — last modified Jan 08, 2012 09:30 PM
Filed Under:

Pentru ca am fost pasionat de matematica (geometrie mai exact), pentru ca am multi prieteni matematicieni (chiar si sotia), pentru ca este vacanta si imi aduc aminte ca bombaneam ca am teme suplimentare (dar pana la urma ma lua valul si le faceam cu placere), pentru ca am deja copii cu care facem operatii matematice, nu puteam sa ma opresc decat la un astfel de site

 IXL.com (prescurtarea de la  "I excel", adica "eu excelez") este un site de exercitii practice (si nu in ultimul rand distractive) matematice pentru  gradinita, scoala primara si gimnaziala dar se pare ca nu se vor opri la acest nivel.

 

Veti observa imediat interesul copiilor carora il veti arata pentru ca site-ul se face remarcat atat prin culori placute cat si prin prezenta de fete zambitoare de copii.

Nivelele contin sute de intrebari organizate pe categorii. Rapoartele sunt excelente.

Desi abonamentul lunar este de aprox. 10 USD (sau 79 USD / an), se pot rezolva chiar si in varianta demo, zilnic, cate 20 de probleme. 

Recomand acest site atat celor care nu au afinitati pentru matematica cat si celor care vor sa-si mai exerseze cunostintele si pe exercitii mai nostime decat cele cu care s-au obisnuit deja. In plus isi vor exersa si cunostintele de limba engleza.

Singura piedica pe care o intrevad este ca "rezolvatorul", sau altcineva din familie, trebuie sa aiba cunostinte minime de limba engleza.

 

Spor la lucru !